Online catalogus tentoonstelling ‘Kotomisi, de kracht van klederdracht’

Catalogus online verkrijgbaar

Het klederdracht museum heeft de beslissing genomen om de catalogus voor de tentoonstelling ‘Kotomisi, de kracht van klederdracht’, online te verkopen. Nu het museum gesloten is tot nader order, is het jammer dat niemand de tentoonstelling en bijbehorende catalogus over de Afro Surinaamse klederdracht, gemaakt ism het Kotomuseum te Paramaribo, kan zien. Daarom bieden we de mooie catalogus met harde kaft, geschreven in het nederlands en engels online aan.
U kunt bestellen bij bol.com de prijs is €19,95.

Catalogus met verhalen

Achter elke koto schuilt een familieverhaal. Deze verhalen vormen een schakel in een lange, rijke traditie van de kotomisi. De kotomisi moet niet gezien worden als een herinnering aan slavernij en onderdrukking, maar als een continue proces dat begonnen is na de vrijlating van de slaven in 1863. Hoewel de kotomisi als dagelijks verschijning uit het straatbeeld is verdwenen, heeft deze historische Surinaamse klederdracht met haar Afrikaanse en Europese wortels, als feesttenue een come-back gemaakt.

Leave a Comment

Doe mee

Het Klederdrachtmuseum is een particulier museum dat geen overheidssubsidies ontvangt en kan alleen voortbestaan met de steun van vrienden, donateurs en sponsoren die het museum een warm hart toedragen. (scroll down for english text)

tripadvisor
Donate

The Dutch Costume Museum is a privately owned museum which does not receive any government subsidy. The support and donations of our members represent an essential contribution to us, whether used for the preservation of the collection and organizing exhibitions, education, research, restoration or acquisition purposes. The museum puts this support to good use and is grateful for gifts of any size.

Boek Nu Boek Nu crowdfunding klederdrachtmuseumcoronasluiting trouw klederdrachtmuseum