steun

Het had het jubeljaar moeten worden: 2020. Vier jaar geleden is het Klederdrachtmuseum in een 17de eeuws grachtenpand aan de Herengracht in Amsterdam opgericht als zelfstandige stichting zonder subsidies. Het is op eigen kracht gegroeid naar 25.000 bezoekers in 2019, afkomstig uit binnen- en buitenland. Door de Corona maatregelen vanaf 12 maart 2020 kwamen er te weinig bezoekers waardoor de inkomsten niet meer voldoende waren om de doorlopende kosten te blijven betalen. Het museum heeft een crowdfunding actie georganiseerd via crowdfunding platform ‘Voor de Kunst’ en 259 donateurs hebben geholpen met een bijdrage om het museum open te laten. Het museum is alle donateurs enorm dankbaar voor hun betrokkenheid. In de loop van de afgelopen maanden werd duidelijk dat het geworven bedrag niet voldoende is om de kosten voor de komende periode te blijven garanderen en is het museum per 1 juli 2020 moeten stoppen op de locatie op de Herengracht.

ANBI
De Stichting Het Klederdrachtmuseum heeft de status van culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) waardoor deze schenkingen aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. U kunt Het Klederdrachtmuseum eenmalig of periodiek schenken. Ook kunt u minimaal vijf jaar achtereenvolgens jaarlijks een bedrag schenken. Dat heet periodiek schenken en kan fiscaal voordelig zijn als je een schenking doet volgens de Geefwet 2012-2017. Geïnteresseerd? Lees meer over de belastingvoordelen van schenken in de geefwet. Om direct iets bij te dragen kunt u klikken op button in de zijblak.

Contact

Neem voor meer informatie over schenken en de fiscale voordelen van het steunen aan Het Klederdrachtmuseum contact op met:
Jolanda van den Berg info@hetklederdrachtmuseum.nl of bel 06-14445049