Open call ontwerp kotomisi kostuum

Kotomisi

Voor de tentoonstelling ‘kotomisi, de kracht van klederdracht‘ zijn het Klederdrachtmuseum in Amsterdam en het Kotomuseum in Paramaribo op zoek naar een ontwerper die een nieuwe koto (Afro Surinaams klederdracht) wil ontwerpen.

 

Open call ontwerp kotomisi kostuum

Creoolse vrouw in koto (ca. 1904-1933) (fotocredits: Tropenmuseum, part of the National Museum of World Cultures)

Kotomuseum

Deze koto wordt tentoongesteld tijdens de expositie en daarna komt het in de vaste collectie van het Kotomuseum in Paramaribo terecht. We nodigen vooral jonge ontwerpers in Suriname en Nederland uit om zich aan te melden.

Inzending tot 15 september 2019, de voorwaarden staan in de bijlage.

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Doe mee

Het Klederdrachtmuseum is een particulier museum dat geen overheidssubsidies ontvangt en kan alleen voortbestaan met de steun van vrienden, donateurs en sponsoren die het museum een warm hart toedragen. (scroll down for english text)

tripadvisor
Donate

The Dutch Costume Museum is a privately owned museum which does not receive any government subsidy. The support and donations of our members represent an essential contribution to us, whether used for the preservation of the collection and organizing exhibitions, education, research, restoration or acquisition purposes. The museum puts this support to good use and is grateful for gifts of any size.

museumkaart klederdracht museumDutch Costume museum vissers truien