Open call ontwerp kotomisi kostuum

Kotomisi

Voor de tentoonstelling ‘kotomisi, de kracht van klederdracht‘ zijn het Klederdrachtmuseum in Amsterdam en het Kotomuseum in Paramaribo op zoek naar een ontwerper die een nieuwe koto (Afro Surinaams klederdracht) wil ontwerpen.

Open call ontwerp kotomisi kostuum

Creoolse vrouw in koto (ca. 1904-1933) (fotocredits: Tropenmuseum, part of the National Museum of World Cultures)

Kotomuseum

Deze koto wordt tentoongesteld tijdens de expositie en daarna komt het in de vaste collectie van het Kotomuseum in Paramaribo terecht. We nodigen vooral jonge ontwerpers in Suriname en Nederland uit om zich aan te melden.

Inzending tot 15 september 2019, de voorwaarden staan in de bijlage.