De Straten van Amsterdam op AT5

Vandaag, 27-2, op AT5 in het tv programma ‘STRATEN VAN AMSTERDAM’, het Klederdrachtmuseum samen met Corinne, Lilian en Denise en Carla Palermo uit de Huidenstraat.

De Straten van Amsterdam op AT5

Herengracht

Klederdracht. Alleen in Staphorst-Rouveen en in Bunschoten-Spakenburg-Eemdijk maakt het nog deel uit van het gewone straatbeeld, maar ook daar wordt het aantal mensen in dracht snel minder. Ook Jolanda, directeur en oprichter van het Klederdrachtmuseum is zich ervan bewust dat het einde van de klederdrachttraditie in zicht is. Toch vindt zij het belangrijk dat dit deel van ons cultureel erfgoed blijft bestaan. Voordat we bij het museum langsgaan, kloppen we aan bij Carla, die een kledingwinkel midden in haar huiskamer in de Huidenstraat heeft. Tot slot dansen en lachen we met Conny, Lilian en Denise, drie kotomisi’s die in het Klederdrachtmuseum hebben geholpen bij de expositie over de Surinaamse koto. Zij vertellen onder andere over de geschiedenis en de betekenis ervan.

https://www.at5.nl/artikelen/e28158/

Uitzendingen

Uitzending om 5.15, 7.15 en 9.15 uur, wordt nog herhaald en is online te zien op de app van AT5.

Leave a Comment

Doe mee

Het Klederdrachtmuseum is een particulier museum dat geen overheidssubsidies ontvangt en kan alleen voortbestaan met de steun van vrienden, donateurs en sponsoren die het museum een warm hart toedragen. (scroll down for english text)

tripadvisor
Donate

The Dutch Costume Museum is a privately owned museum which does not receive any government subsidy. The support and donations of our members represent an essential contribution to us, whether used for the preservation of the collection and organizing exhibitions, education, research, restoration or acquisition purposes. The museum puts this support to good use and is grateful for gifts of any size.

krant artikel kotomisi tentoonstellingredecker wasknijpers museumshop