Modisch Nederland verzamelde zich donderdag 17 mei in het Klederdrachtmuseum voor de nieuwste collectie van Tess van Zalinge. Maagdelijk wit organza en frêle korsetten vormden met folkloristisch kraplap de basis voor de betoverende show. Met als titel ‘Maandag, Wasdag’ refereerde de jonge ontwerpster naar nostalgische oer-Hollandse beelden van groene weilanden met waslijnen vol wapperende witte was.

tess van zalinge catwalk

catwalk in het klederdrachtmuseum. beeld via instagram @moamamsterdam

Interpretatie van oud-Hollandse klederdracht

Het museum vormde voor van Zalinge het perfecte decor. Haar werk komt goed tot zijn recht in een kleine, intieme omgeving, aldus de modeontwerpster. Bovendien gaf ze met haar betoverende collectie een geheel eigen en originele interpretatie van oud-Hollandse klederdracht.

gefilmd in het klederdrachtmuseum via tessvanzalinge.com

Een deel van deze collectie is te zien tijdens de expositie ‘Contemporary Fashion‘ in ons museum.

fotocredits: Sophie van der Perre: campagnebeeld. Tomek Dersu Aaron en Marieke Bosma: Lookbook and catwalk.