steun

STEUN

STEUN HET MUSEUM

Het Klederdrachtmuseum is een particulier museum, een stichting zonder overheidssubsidies. We kunnen alleen voortbestaan met de steun van donateurs en sponsoren die het museum een warm hart toedragen. U kunt ons op verschillende manieren steunen: voor particulieren door te schenken of vrijwilliger te worden. Voor bedrijven; door sponsoring. Lees meer hieronder.

Schenken

Het museum is op zoek naar donateurs. U kunt al donateur zijn vanaf 250 euro per jaar. Als donateur profiteert u vanzelfsprekend van alle vrienden voordelen, zoals gratis toegang tot het museum, korting in de museumwinkel en toegang tot speciale evenementen zoals de halfjaarlijkse Catwalk Serie. Lees hier alles over het donateurschap en waarin uw bijdrage het verschil kan uitmaken.

ANBI
Het museum heeft de status van culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) waardoor deze schenkingen aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. U kunt Het Klederdrachtmuseum eenmalig of periodiek schenken. Ook kunt u minimaal vijf jaar achtereenvolgens jaarlijks een bedrag schenken. Dat heet periodiek schenken en kan fiscaal voordelig zijn als je een schenking doet volgens de Geefwet 2012-2017. Geïnteresseerd? Lees meer over de belastingvoordelen van schenken in de geefwet. Om direct iets bij te dragen kunt u klikken op button in de zijblak.

Vacatures

Geïnteresseerd in werken bij het Klederdrachtmuseum in hartje Amsterdam? Bekijk hier de beschikbare vacatures en stageplaatsen.

Vacature vrijwilliger gastvrouw/heer

Vacature vrijwilliger secretaris fondsenwerving

Vacature vrijwilliger sales en evenementen

Vacature Stagiair online media, branding, marketing voor tentoonstelling ‘Kotomisi’ 

Sponsoring

Wij zijn hard op zoek naar sponsors om aan haar organisatie te verbinden! Als sponsor helpt u onze ambitie te realiseren om onderscheidend te zijn als bewaarder van een belangrijk deel van ons nationaal erfgoed en een voorbeeld stellende rol hierin te vervullen. Ons publiek varieert van nationale en internationale museumbezoekers, studenten en professionals uit de mode.
Klik hier voor meer informatie over het sponsorpakket.

Mogelijkheden
Partner zijn van Het Klederdrachtmuseum kan op verschillende manieren: van een meerjarige samenwerking, tot sponsor van een specifiek project. Dit kan een tentoonstelling zijn in Nederland of het buitenland, talentprogramma’s voor jonge modestudenten, speciale projecten zoals presentaties van beeldmateriaal of een speciaal evenement als de Museumn8.

Tegenprestaties
Sponsoring is maatwerk. We zetten dan ook graag onze creativiteit in om een passend voorstel te bedenken. Kansen zijn er bijvoorbeeld op het gebied van:
• Marketing: Bereiken van een specifieke doelgroep door associatie met de geschiedenis, tradities, technieken en ambachten van de Nederlandse streekdrachten. Zichtbaarheid via social media acties, outdoor campagnes, persconferenties, lezingen, masterclasses of andere educatieve programma’s, promotie en productpresentaties;
• Relatiemanagement: Verbinden van belangrijke klanten en relaties door bijzondere events in het museum of andere locaties die speciaal voor u georganiseerd worden. Dit kan interessant zijn wanneer u bijvoorbeeld uw internationale relaties of collega’s wil laten kennismaken met een stuk Nederlandse cultuurgeschiedenis en design.

Contact

Neem voor meer informatie over schenken en de fiscale voordelen van het steunen aan Het Klederdrachtmuseum contact op met:
Jolanda van den Berg info@hetklederdrachtmuseum.nl of bel 06-14445049