Moderne Kotomisi van Cheyenne Nelson

De moderne visie, van ontwerpster Cheyenne Nelson, op de traditionele Kotomisi is nu te bewonderen in Het Klederdrachtmuseum.

Winnaar

Op de opening van de tentoonstelling ‘Kotomisi, de kracht van Klederdracht’, in de Amsterdamse Singelkerk tijdens de catwalkshow, is het ontwerp van Cheyenne Nelson onthuld. Cheyenne is de winnaar van de wedstrijd ‘ontwerp een nieuw kostuum geïnspireerd op de kotomisi’. Haar kostuum-ontwerp is te zien op de tentoonstelling en wordt opgenomen in de vaste collectie van het Koto Museum in Paramaribo.

moderne kotomisi cheyenne nelson

Moderne Kotomisi

Geinspireerd door haar achtergrond, heeft Cheyenne Nelson elementen van de traditionele Afro-Surinamese cultuur prachtig en onmiskenbaar in haar kostuum-ontwerp weergegeven. Door profesioneel (voor)onderzoek, en gebruik van diverse traditionele technieken, is haar ontwerp; een moderne versie van de koto, zeer geslaagd te noemen.

Over Cheyenne Nelson

“NENE is a design studio founded by Cheyenne Nelson in 2018. She creates surface patterns and illustrations for fashion, home decor, and stationery markets. Her process begins with making sketches by using pencils, ink or watercolor and then transforming that work digitally into patterns and designs. Her work is often described as a graphic clean style combined with hand-drawn and/or painted elements that make it interesting and distinctive. Besides designing artworks for commercial brands she also works with smaller brands and invests time in several self-initiated projects.” (read more studionene.com)

Koto ontwerpwedstrijd

Om een link te leggen naar het heden heeft het Klederdrachtmuseum een ‘Open Call’ geplaatst via het platform van stichting Music And Fashion Battle (MAFB), een community voor jonge, beginnende mode- en kunstvormgevers. Jonge ontwerpers in Suriname en Nederland kregen de uitnodiging om een nieuw ontwerp te maken van het kotomisi kostuum, waarin elementen en codes uit het verleden en de toekomst een nieuw verhaal vertellen. (link naar Koto op de Catwalk)

Leave a Comment

Doe mee

Het Klederdrachtmuseum is een particulier museum dat geen overheidssubsidies ontvangt en kan alleen voortbestaan met de steun van vrienden, donateurs en sponsoren die het museum een warm hart toedragen. (scroll down for english text)

tripadvisor
Donate

The Dutch Costume Museum is a privately owned museum which does not receive any government subsidy. The support and donations of our members represent an essential contribution to us, whether used for the preservation of the collection and organizing exhibitions, education, research, restoration or acquisition purposes. The museum puts this support to good use and is grateful for gifts of any size.

Boek Nu Boek Nu masterclasses angisa vouwen klederdrachtmuseumgroepsfoto opening kotomisi expo