Opening van de tentoonstelling ‘Kotomisi, de kracht van Klederdracht’

De tentoonstelling ‘Kotomisi, de kracht van Klederdracht’ wordt op vrijdag 13 december 2019 feestelijk geopend met de wervelende catwalkshow ‘Koto op de catwalk’ in de Singelkerk in Amsterdam. Tijdens dit evenement wordt de creatie van Cheyenne Nelson onthuld, Cheyenne is de winnaar van de wedstrijd ‘ontwerp een nieuw kostuum geïnspireerd op de kotomisi’  voor het eerst gepresenteerd.

Koto Afro Surinaamse klederdracht

Tijdens deze opening wordt naast de modeshow, met Afro Surinaamse klederdracht en muziek, ook een lezing gegeven door Christine van Russel-Henar, de directeur van het Koto museum in Paramaribo, over de Afro Surinaamse klederdracht.

Afsluiting in het klederdracht museum

Na afloop van het evenement in de Singelkerk is de tentoonstelling tot 22:00 uur te bezoeken in het Klederdrachtmuseum van Amsterdam: Hier komt u alles te weten over de Kotomisi! De tentoonstelling ‘Kotomisi, de kracht van Klederdracht’ is georganiseerd door het Klederdrachtmuseum te Amsterdam en het Kotomuseum te Paramaribo.

kotomisi de kracht van klederdracht koto

Entree: € 20,- per kaart, kaartverkoop online
Datum: VRIJDAG 13 DECEMBER 19.00 uur
Locatie: Singelkerk (Ingang Singel 452 Amsterdam).

19.00 uur inloop
19.30 uur start show

– Lezing door Christine van Russel-Henar (directeur Koto museum in Paramaribo)
– Kotomisi show presentatie en muziek door Naks Nederland
– Onthulling van het winnend kostuum ontwerp van Cheyenne Nelson (wedstrijd in Suriname en Nederland, nieuw kostuumontwerp geïnspireerd op de kotomisi)
– Surinaamse catering
– Na afloop is het Klederdrachtmuseum (Herengracht 427) geopend tot 22.00 uur waar u de nieuwe tentoonstelling ‘Kotomisi, de kracht van klederdracht’ kan bezoeken.

Leave a Comment

Doe mee

Het Klederdrachtmuseum is een particulier museum dat geen overheidssubsidies ontvangt en kan alleen voortbestaan met de steun van vrienden, donateurs en sponsoren die het museum een warm hart toedragen.

Boek Nu Dutch Costume museum vissers truien