Staphorstdag Zaterdag 27 januari 2018. Lokatie Singelkerk

Het Klederdrachtmuseum presenteert weer ‘De Catwalk’ met deze keer ……..Staphorst!

Masterclass Staphorst Stipwerk door Gerard van Oosten:  10.00 uur – 14.00 uur

Kaarten voor deze masterclass van 27 januari zijn alleen in combinatie met het middagprogramma te verkrijgen via de website.

Staphorst op de catwalk  14.30 uur – 16.00 uur

Jacco Hooikammer, zelf Staphorster en werkzaam bij het Nederlandse Openluchtmuseum in Arnhem, op zijn eigen luchtige wijze een presentatie over de klederdracht, de geschiedenis en cultuur van Staphorst. Een groep inwoners uit Staphorst zal daarbij hun kostuums showen op de catwalk in de Singelkerk. Jacco heeft over ieder onderdeel van het kostuum boeiende wetenswaardigheden en gebruiken te vertellen.

(kerk is open vanaf 14.00 uur voor inloop met koffie/thee en Staphorster krentenwegge, vanaf 16.00 uur gelegenheid voor een drankje)

Kaarten voor de hele dag: € 65,00,- inclusief Masterclass met materialen, koffie/thee, lunch en middagprogramma Staphorst op de catwalk en gratis bezoek aan naar keuze Het Klederdrachtmuseum of de Museumboerderij in Staphorst.).

Kaarten voor het middagprogramma zijn: € 19,50  te verkrijgen via de website of op de dag zelf vanaf 14.00 uur aan de kassa in de Singelkerk.