GROEPSARRANGEMENTEN

Ons museum herbergt een grote collectie van de Nederlandse klederdracht en is daarom een leuke en interessante locatie om te bezoeken met een groep. Personeelsuitjes, vrijgezellenfeestjes, internationale gasten of een vriendinnen uitje: wij verzorgen een heerlijke ochtend, middag of avond voor u.
Wij bieden de volgende groepsarrangementen aan:

Rondleiding

Onze gidsen leiden je graag rond in het museum en vertellen je alles over de unieke klederdrachtcollectie, de ontwikkeling van de kostuums in diverse regio’s, het prachtige 17e-eeuwse grachtenpand en de geschiedenis van het Klederdrachtmuseum. Deze rondleiding duurt ongeveer een uur. Per gids kunnen maximaal 12 mensen mee. Gelieve uw rondleiding vooraf te reserveren, telefonisch of via de website. Voor eventuele vragen of verzoeken kunt u contact opnemen met info@hetklederdrachtmuseum.nl

Groepsarrangementen

Wilt u Het Klederdrachtmuseum bezoeken met een groep of bedrijfsevenement? Behalve bezoek met een rondleiding biedt het museum ook allerlei speciale activiteiten op maat, binnen of buiten de openingstijden. Wat dacht u van een workshop Staphorst Stipwerk, waarbij u alles leert over de geschiedenis van het originele stip-dessin en het gebruik van de materialen. Of een diner of lunch in onze oud-Hollandse keuken? Vanuit de authentieke keuken serveren wij tevens Hollandse proeverijen met een uitgebreid assortiment aan Hollands gebak en hartigheden, filterkoffie, boerenjongens & advocaat, en natuurlijk een selectie uit de beste Hollandse jenevers. Neem voor vragen over de mogelijkheden contact op via info@hetklederdrachtmuseum.nl.

Kostuumfotografie

Een leuk uitje in combinatie met, of juist apart van het museum, is de foto in Volendammer klederdracht. Naast een vaak hilarisch moment heeft u direct een perfect souvenir! Samen of alleen wordt u in vol ornaat op de gevoelige plaat vastgelegd. U wordt door het team geholpen met het uitzoeken en aantrekken van de oud-Hollandse kostuums. De kostuums kunnen over de eigen kleding heen worden aangetrokken. Iedereen krijgt een fotoprint en de digitale versie wordt via email verstuurd. Graag vooraf reserveren.