GROEPSARRANGEMENTEN

Ons museum herbergt een grote collectie van de Nederlandse klederdracht en is daarom een leuke en interessante locatie om te bezoeken met een groep. Personeelsuitjes, vrijgezellenfeestjes, internationale gasten of een vriendinnen uitje: wij verzorgen een heerlijke ochtend, middag of avond voor u. Voor meer informatie: info@hetklederdrachtmuseum.nl
Wij bieden de volgende groepsarrangementen aan:
Rondleiding
Onze gidsen leiden je graag rond in het museum en vertellen je alles over de unieke klederdrachtcollectie, de ontwikkeling van de kostuums in de diverse regio’s, het prachtige 17e eeuwse grachtenpand en de geschiedenis van het Klederdrachtmuseum. Deze rondleiding duurt 1 uur. Per gids kunnen maximaal 12 mensen mee.
Buiten openingstijden
Het is ook mogelijk om het museum te boeken buiten openingstijden voor groepen en bedrijven. In overleg met jou bespreken wij je wensen voor bijvoorbeeld een diner in onze Oud-Hollandse keuken, rondleiding, workshop Staphorst Stipwerk, themalezing, een Hollandse proeverij met bijvoorbeeld Hollandse jenevers, boerenjongens, advocaat, een koffie arrangement met lekkere Hollandse taartjes en koekjes, etc.
Kostuumfotografie
Voor iedereen is ook de foto in Volendammer klederdracht een leuk uitje en meteen een perfect souvenir van een bezoek aan Amsterdam. De fotostudio is in combinatie met het museum te bezoeken maar ook apart. Je wordt door het team geholpen met het uitzoeken en aantrekken van de kostuums. Deze worden over de eigen kleding heen aangetrokken, dus je bent snel klaar. Het aankleden zorgt altijd weer voor een hilarisch moment en is een belevenis op zich.